Grez-Neuville 10-11/6 2017

Nu har tävlingssektionen varit på turné i Frankrike, nämligen Grez-Neuville, där EM deltävling hölls den 10-11 juni. Efter lite diverse motorproblem på en bil, så anlände vi denna mycket trevliga by samt ett välkomnande franskt team. Tävlingarna drog igång på lördagen med lite blandade resultat. Formel 1 ställde Emil Hall upp och det gick skapligt bra under första racet men på det andra racet skar motorn ihop på en cylinder och då fick han ge upp denna helg för att ägna sig att hjälpa de andra och skruva. Samma öde drabbade undertecknad av, då motor saknade kraft. Efter ett ex antal bytande av komponenter, så blev det inte bättre, så på söndagen fick jag göra Emil sällskap på mekanikersidan. Vi hade det rätt bra i det mycket fina väder som var under hela helgen. Arrangemanget från det franska teamet var som vanligt, mycket bra. Publiken, som var många, hejade på samtliga svävare. Det är ju roligt att så mycket folk kommer och tittar. Där kan vi i Sverige vara avundsjuka på detta franska intresse.  

Nu till det roliga som hände. I formel 2, där Lucas Hall, Tony Österman samt Magnus Ivanoff kom till start, lyckades Magnus knipa en 2 plats efter helgens alla 4 heat. De 2 övriga kom strax under pallplats, så totalt måste man säga att de gjorde mycket bra insatser. Det var ju 20 stycken svävare i denna klass, så bra kört grabbar.

Formel 50 där undertecknad, Carina Smedberg samt vår ordförande Björn Hall ställde upp, så lyckades Björn bäst. Han fick till slut en mycket bra andra plats efter helgen summering. I denna klass ställde ett 15 tal svävare upp.  

I formel junior, så gjorde Magnus son Richard Ivanoff debut i tävlingssammanhang. Efter lite motorproblem i första heatet, så kom han runt de övriga heaten. Det var en glad kille som kom in efter dessa heat, så nu är det bara och sikta på framtidens tävlingar.

Sedan bar det hem i olika omgångar, för att ladda om/byta motorer (Emil o undertecknad) till nästa tävling som hålls i Piestany Slovakien helgen den 12-13 augusti. Sedan blir det avslutning i Tyskland som vanligt i Saalburg helgen den 9-10 september.

Resultaten kan ses på följande länk: http://www.europeanhovercraftfederation.org/result.php

Svenska svävarklubben

Kenneth Österlund